Tilaa lääke peräpukamiin nopeasti ja luottamuksellisesti

euroClinix -verkkoklinikalta voit tilata peräpukamalääkkeesi luotettavasti, ilman käyntiä lääkärin vastaanotolla. Tilauksen yhteydessä sinun tulee ainoastaan täyttää lyhyt lääkärin laatima terveyskysely, jonka perusteella lääkäri voi varmistaa tuotteen sopivuuden sinulle. Toimitusaika on 3-5 arkipäivää. euroClinix on johtavaa Eurooppalainen verkkoklinikka, joka on tarjonnut apua peräpukamiin yksityishenkilöille jo vuodesta 2002 lähtien.

Mitä ovat peräpukamat?

Peräpukamat ovat laajentuneita peräaukon verisuonia (laskimoita), jotka esiintyvät kivuliaina pullistumina peräaukon ympärillä tai peräsuolessa. Pukamat ovat yleisiä sekä miehillä että naisilla, ja erityisen tyypillisiä etenkin yli 50-vuotiailla. Myös raskaus lisää peräpukamien muodostumisen riskiä.

Mistä peräpukamat johtuvat?

Peräpukamia muodostuu, kun peräaukon limakalvon tyynykkeissä sijaitsevissa verisuonissa tapahtuu muutoksia. Erityisesti tyynykkeiden laajeneminen voi aiheuttaa kivuliaita oireita, ja estää peräaukkoa pysymästä tiiviinä.

Liiallinen istuminen, vääränlainen istuma-asento tai vähäinen liikunta voivat osaltaan nopeuttaa peräpukamien syntymistä. Lisäksi ummetus tai liiallinen ponnistaminen ulostamisen yhteydessä saattavat aiheuttaa peräpukamia.

Minkälaisia oireita peräpukamat aiheuttavat

Peräpukamat voidaan jakaa kahteen ryhmään niiden esiintymisalueen ja oireiden perusteella:

Sisäiset peräpukamatUlkoiset peräpukamat
Sisäiset pukamat ovat peräsuolessa sijaitsevia limakalvon paksuuntumia, jotka eivät tyypillisesti aiheuta merkittäviä oireita.Ulkoisten pukamien oireisiin lukeutuvat kutina ja kirvely, haavaumat peräaukossa, verenvuoto ulostamisen yhteydessä sekä silmin havaittavat pukamat peräaukon suulla. Ulkoiset peräpukamat voivat lisäksi aiheuttaa verenpurkaumia peräaukon suulla. Pukamat ovat erityisen kivuliaita ulostaessa tai istuessa.

Apu peräpukamiin on kuitenkin helposti saatavilla.

Peräpukamien hoito

Peräpukamien oireita voidaan lievittää erilaisten lääkevalmisteiden avulla. Hoitoon käytetään sekä voiteita että peräpuikkoja, joiden kipua lievittävä vaikutus alkaa yleensä nopeasti.

Vaihtoehto 1: Peräpukamavoide

Peräpukamavoide (ns. rektaalivoide) on helppokäyttöinen vaihtoehto peräpukamien hoitoon. Voidetta levitetään peräaukon alueelle pieni määrä aamuin ja illoin. Lisäksi peräpukamavoidetta laitetaan myös jokaisen ulostamisen jälkeen ohjeen mukaan. Voide on yleensä erittäin hyvin siedetty vaihtoehdto, ja haittavaikutuksia esiintyy harvemmin kuin 1 potilaalle 1000:sta. Voide peräpukamiin soveltuu yleisesti ottaen useimmille miehille ja naisille, mutta sitä ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön.

Vaihtoehto 2: Peräpuikko

Peräpuikko on toinen vaihtoehto peräpukamien hoitoon. Lääke imeytyy elimistöön peräaukkoon asetettavan puikon kautta. Tavallisesti yksi peräpuikko päivässä riittää, mutta kivuliaissa tapauksissa määrää voidaan myös suurentaa. Oireiden lievittyessä riittää usein 1 peräpuikko joka toinen päivä, jolloin peräpukama lääkettä imeytyy elimistöön pienempi annos.

Peräpukamien itsehoito

Mikäli peräpukamien aiheuttamat oireet ovat lieviä, voidaan peräpukamia hoitaa lääkkeen sijaan itsehoitona: tällöin suositaan kuitupitoista ruokavaliota, ja huolehditaan riittävästä määrästä liikuntaa päivittäin. Myös pitkään paikallaan istumista tulee välttää, ja istuma-asentoon on syytä kiinnittää huomiota. Oireettomia peräpukamia ei tarvitse hoitaa.

Lääke peräpukamiin voi olla tarpeen, kun pelkkä itsehoito ei riitä

Mikäli elämäntavoista huolehtiminen eivät ole riittävän tehokas keino peräpukamien hoitoon, voi lääke peräpukamiin olla tarpeellinen kivuliaiden oireiden lievittämiseksi. Tehokkaan hoidon avulla myös peräpukamien mahdollisilta jälkiseuraamuksilta voidaan välttyä.
Lisää tietoa peräpukamalääkkeistä ja niiden käytöstä saat euroClinixin verkkoklinikan kautta. Alla olevan linkin kautta pääset tutustumaan palveluun ja voit tilata peräpukama lääkkeesi luotettavasti verkosta. Palvelu on täysin luottamuksellinen.

Mikäli oireet ovat erityisen voimakkaita, eikä lääkkeestä ole apua peräpukamiin, voi lääkäri myös poistaa pukamia erilaisten hoitotoimenpiteiden, kuten leikkauksen avulla.