Hankkiudu eroon Klamydiasta

Oletko ollut epäonninen ja saanut tartunnan klamydiasta? euroClinix on verkkoklinikka, jonka avulla voit tilata lääkehoitosi nopeasti ja luottamuksellisesti – joko kotiisi tai valitsemaasi Postin toimipisteeseen.

Sinun tulee ainoastaan täyttää nopea, lääkärin laatima terveyskysely kirjallisesti: tämän avulla lääkäri voi varmistaa, että klamydialääke on turvallinen sinulle. Lääke saapuu neutraalissa postipaketissa nopeasti. euroClinix on erikoistunut lääkäripalveluihin verkossa, ja hoitanut asiakkaita EU:n sekä Suomen lakeja noudattaen jo vuodesta 2002.

Mikä on klamydia?

Klamydia on Chlamydia trachomatis bakteerin aiheuttama sukupuolitauti. Klamydia on yleisin sukupuolitauti ja tartunnan saaneita on noin 27000 vuodessa.

Alla olevat diagrammit kuvaavat klamydiatartuntojen määrien kasvua jo vuodesta 2004 lähtien. Ylempänä näkyvä taulukko kuvaa miesten klamydiatartuntojen määrää, kun taas alempana näkyvä taulukko naisten klamydiatartuntojen määrän kasvua.

Miesten klamydiatartunnat Suomessa

Naisten klamydiatartunnat Suomessa

Kuka voi saada klamydiatartunnan?

Suurin osa tartunnan saaneista on 15-20vuotiaita, joka kattaa 84% kaikista klamydiatartunnan saaneista. Naisilla tartunta on yleisempää, sillä he kattavat noin 60% tartunnan saaneista. Miehet kattavat 40%.

Miten klamydia hoidetaan?

Klamydia hoidetaan antibiooteilla, ja yleensä hoidolle on kaksi eri vaihtoehtoa. Toisessa hoitovaihtoehdossa lääke otetaan kerta-annoksena, ja kuuri kestää yhden päivän. Mikäli kuitenkin hoitoa hakevalla on kokemusta antibioottien tuomista sivuvaikutuksista, suositellaan toisenlaista hoitomuotoa otettavaksi, jossa kuurin kesto on 7päivää. Tällöin päivittäin otettava annos on pienempi. Voit tutustua erilaisiin hoitomuotoihin verkkoklinikan kautta.

Millaiset ovat klamydian oireet?

Suurimmalla osalla klamydiatartunnan saaneista tauti on täysin oireeton.

Klamydian oireet:

  • Oireet miehillä
  • Kipu virtsatessa
  • Kirkas neste virtsaputkesta
  • Lisäkivestulehdus
  • Sisäsynnytintulehdus
  • Oireet naisilla
  • Kipu virtsatessa
  • Vuodon runsaus
  • Näppylät genitaalialueella
  • Sisäsynnytintulehdus

Jos koet, että sinulla on joitain yllä olevista oireista, tai pelkäät saaneesi klamydiatartunnan – voit tutustua aiheeseen ja hankkia itsellesi antibioottihoidon täältä.

Kuinka tarttuva klamydia on?

Klamydia on bakteeriperäinen sukupuolitauti, joka tarttuu yhdynnän aikana usein miehen siemennesteen tai naisen emättimen vuodon kautta. Tartunnan riski suuri etenkin suojaamattomassa yhdynnässä tartunnan saaneen seksikumppanin kanssa. Myös seksilelujen käyttö tai jakaminen tartunnan saaneen kanssa voi aiheuttaa tartunnan. Ainoa keino suojautua klamydialta on käyttää kondomia yhdynnän aikana.